Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία

Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Ψυχολόγος Θεσσαλονίκη ψυχολογικη υποστηριξη online

Βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία online για ενήλικες από την Θεσσαλονίκη μέσω skype.

Τι είναι η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία;

Η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τι συμβαίνει μέσα τους. Μέσα από την ψυχοθεραπεία ο θεραπευόμενος έχει την μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσει μια σχέση με την θεραπεύτριά του μέσα από την οποία θα εξερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται με τους άλλους. σε ένα ασφαλές και μη επικριτικό περιβάλλον, όπου είναι ελεύθερος να φέρει όλα αυτά που τον απασχολούν κάθε στιγμή.

Για κάθε άνθρωπο το ταξίδι της ψυχοθεραπείας είναι εντελώς διαφορετικό και προσωπικό. Για πολλούς, η ψυχική οδύνη βασίζεται στην δυσκολία κατανόησης και αποδοχής του αληθινού εαυτού, των συναισθημάτων που νιώθουν και των σκέψεων που κάνουν. Για άλλους είναι πολύ δύσκολο να βρούν ακόμα και τις λέξεις με τις οποίες θα μπορέσουν να σκεφτούν και να κατανοήσουν τις εμπειρίες τους, με αποτέλεσμα να νιώθουν σύγχυση, εσωτερικό χάος, κατάθλιψη, θυμό, άγχος και άλλες πολύ δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις που συνοδεύονται από αντίστοιχα πολύ δύσκολες και συχνά καταδιωκτικές σκέψεις. Μια κοινή αίσθηση είναι ότι ο κόσμος κλείνει γύρω από τον άνθρωπο και υπάρχει όλο και λιγότερος χώρος και χρόνος για σκέψη, κατανόηση και αυτοαποδοχή.

Πώς λειτουργεί η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία;

Η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία δημιουργεί για τον θεραπευόμενο αυτόν τον πολύτιμο χώρο σκέψης, μέσα από τον οποίο μπορούν σιγά σιγά, θεραπευόμενος και θεραπευτής μαζί, να βρούν τις κατάλληλες λέξεις για τις εμπειρίες και τα συναισθήματα του θεραπευόμενου, ώστε να οδηγηθεί στην καλύτερη κατανόηση της δυσκολίας του. Δημιουργεί τον χώρο στον οποίο μπορεί ο άνθρωπος να υπάρξει ελεύθερα και ειλικρινά, με όλες του τις σκέψεις και τα συναισθήματα, όποιες και όποια είναι αυτά. Νέοι δρόμοι μπορούν να ανοίξουν εκεί όπου πριν υπήρχε αδιέξοδο, λύσεις να βρεθούν σε θέματα που φαίνονταν άλυτα, και καταστάσεις απώλειας ή δυσκολίας στις σχέσεις με τους άλλους, ή/και στην σχέση με τον εαυτό, που πριν ήταν αφόρητες, να γίνουν βιώσιμες και να δοθεί η δυνατότητα στον άνθρωπο να προχωρήσει προς μια πιο ικανοποιητική και δημιουργική ζωή. Η κατανόηση των καταστάσεων και εμπειριών που έπλασαν και συνεχίζουν να πλάθουν το νευρικό σύστημα, τον χαρακτήρα και την αντίληψη του θεραπευόμενου ως έχει αυτή σήμερα, το πώς δηλαδή έφτασε ως ‘εδώ’ και το τι του συμβαίνει ‘εδώ και τώρα’, είναι πολύ σημαντική ώστε να νιώσει πιο δυνατός και ικανός να διαπραγματευτεί και να αντεπεξέλθει στις τωρινές δυσκολίες που του φέρνει η ζωή, αλλά και σε παλαιότερα τραύματα που ακόμη τον ταλαιπωρούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Διαδικτυακή Online ψυχοθεραπεία

Ψυχολογος online από Θεσσαλονίκη

Σε ποιους χρησιμεύει;
Σε τι δυσκολίες μπορεί να βοηθήσει; Πώς λειτουργεί; Τι χρειάζομαι για τις συνεδρίες online και ποιος θα με βοηθήσει με τα τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν;

Στείλτε μήνυμα

Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία

Στείλε μήνυμα