Ψυχοθεραπεία online: πλεονεκτήματα και περιορισμοί

ψυχολογος θεσσαλονικη ψυχολογικη υποστηριξη ψυχοθεραπεια ονλινε skype ιντερνετ

Τα πλεονεκτήματα της ψυχολογικής υποστήριξης / ψυχοθεραπείας online

Η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία μέσω του διαδικτύου έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να κάνετε αυτό το ταξίδι της αυτογνωσίας μέσα από το σπίτι σας και την άνεση που σας προσφέρει ο προσωπικός σας χώρος, χωρίς να πρέπει να μετακινηθείτε στην περιοχή της ψυχοθεραπεύτριας. Το ίδιο ισχύει για τον πολυάσχολο επαγγελματία που δεν έχει χρόνο για χάσιμο σε μετακινήσεις και μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιήσει 50 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του ώστε να κάνει την συνεδρία μέσα από το γραφείο του. Είναι επίσης ωφέλιμη σε ανθρώπους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βρουν κάποιον ψυχοθεραπευτή στην περιοχή τους, όπως σε χωριά και κωμοπόλεις. Για τον Έλληνα που ζει στο εξωτερικό, σε χώρες όπου οι Έλληνες ψυχοθεραπευτές είναι λιγοστοί, είναι ένας καλός τρόπος να βρούνε βοήθεια στην μητρική τους γλώσσα. Τέλος, είναι ένας τρόπος παροχής βοήθειας σε άτομα των οποίων η αναπηρία τους περιορίζει στο σπίτι τους.
 

Οι περιορισμοί της ψυχολογικής υποστήριξης / ψυχοθεραπείας online

Η online ψυχοθεραπεία διαφέρει από την πρόσωπο-με-πρόσωπο ψυχοθεραπεία, η οποία επιτρέπει την χρήση όλων των αισθήσεων κατά την διάρκειά της. Καθώς μόνο η όραση και η ακοή χρησιμοποιούνται στην online ψυχοθεραπεία, είναι πιθανόν κάποιοι άνθρωποι στις πρώτες συναντήσεις να νιώσουν έναν βαθμό αποσύνδεσης με την online θεραπεύτριά τους. Παρόλο που αυτή η αίσθηση γρήγορα συνηθίζεται – ειδικότερα αν έχετε ήδη αποκτήσει κάποια οικειότητα με το πρόγραμμα Skype και αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας – μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα δύσκολη αν υποφέρετε από έντονη ψυχική και συναισθηματική δυσφορία. Για αυτες τις περιπτώσεις, δηλαδή για ανθρώπους που σκέφτονται την αυτοκτονία, για ψυχώσεις και για άλλες έντονες ψυχικές διαταραχές που απαιτούν φαρμακευτική αγωγή και συχνή, πρόσωπο με πρόσωπο παρακολούθηση ψυχοθεραπευτή ή/και ψυχιάτρου, η ψυχολογική στήριξη, ή ψυχοθεραπεία online δεν ενδείκνυται.
 
 

 

Διαδικτυακή Online ψυχοθεραπεία

Ψυχολογος online από Θεσσαλονίκη

Σε ποιους χρησιμεύει;
Σε τι δυσκολίες μπορεί να βοηθήσει; Πώς λειτουργεί; Τι χρειάζομαι για τις συνεδρίες online και ποιος θα με βοηθήσει με τα τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν;

Στείλτε μήνυμα

Ψυχoθεραπεία online

Στείλε μήνυμα