Ψυχολογος online – Ψυχοθεραπεία online

Ψυχοθεραπεία online και Ψυχολογική υποστήριξη για ενήλικες μέσω Skype ή Zoom με την Ειρήνη Μπακοπούλου, online ψυχολογος στη θεσσαλονικη.

Τι είναι η ψυχοθεραπεία online;

Η ψυχοθεραπεία online, ή αλλιώς ψυχολογική υποστήριξη online, είναι ουσιαστικά διαδικτυακή ψυχοθεραπεία που πραγματοποιείται με την χρήση εικόνας και ήχου. Σε σχέση με την κλασική ψυχανάλυση που λαμβάνει χώρο στο γραφειο, είναι διαφορετική, όχι όμως λιγότερο αποτελεσματική. Είναι δε, ένας τρόπος παροχής υπηρεσιών που χρησιμοποιείται από τους ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως.

Δεν παρέχω ψυχοθεραπεία online σε μορφή αποκλειστικά γραπτού λόγου, όπως μέσω email ή chat, παρόλο που κάποιοι θεραπευόμενοι το ζητούν. Ο λόγος είναι ότι αυτού του είδους η επικοινωνία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι επαρκής ώστε να αποκαλείται ψυχοθεραπεία και να μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά και σε βάθος χρόνου.

Σε ποιους χρησιμεύει;

Η ψυχοθεραπεία μέσω ίντερνετ είναι χρήσιμη σε ανθρώπους που βρίσκονται μακριά από την πρόσβαση σε ψυχολόγο ή ψυχαναλυτικό ψυχοθεραπευτή στην περιοχή τους, όπως σε μικρές πόλεις ή στο εξωτερικό. Επίσης χρήσιμη είναι σε ανθρώπους που για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν να βρουν κάποιον ψυχολόγο στην περιοχή τους, όπως σε μικρές κοινωνίες όπου οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους, σε ανθρώπους που λόγω κινητικών δυσκολιών δεν μπορούν να φτάσουν στο γραφείο του ψυχολόγου και σε ανθρώπους που δεν θέλουν να χάσουν χρόνο σε μετακινήσεις, ή προτιμούν να κάνουν ψυχοθεραπεία στον δικό τους γνώριμο χώρο, στο σπίτι ή στο γραφείο τους.

Σε τι δυσκολίες μπορεί να βοηθήσει;

Η online ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία βοηθάει σε ένα μεγάλο φάσμα δυσκολιών, μεταξύ των οποίων η κατάθλιψη και το άγχος. Βοηθάει επίσης να αντιμετωπιστούν συναισθηματικές δυσκολίες, όπως προβλήματα στις σχέσεις, θέματα που αφορούν την χαμηλή αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση, την δυσκολία στην διεκδίκηση και την δυναμικότητα. Είναι συγκεκριμένες οι περιπτώσεις στις οποίες κάποιος δεν μπορεί να βοηθηθεί μέσω της online ψυχοθεραπείας. Διαβάστε περισσότερα για τους περιορισμούς της ψυχοθεραπείας online.

Πώς λειτουργεί η ψυχολογική υποστήριξη / ψυχοθεραπεία online;

Στην πρόσωπο-με-πρόσωπο ψυχοθεραπεία επισκέπτεστε τον ψυχοθεραπευτή στο γραφείο του, που σημαίνει ότι έχει την δυνατότητα και την ευθύνη να σας παρέχει σαν βάση για την ψυχοθεραπεία έναν χώρο που να είναι σταθερός, ασφαλής, ήσυχος και μακριά από ενοχλήσεις και παρεισφρήσεις από εισερχόμενους ανθρώπους, τηλεφωνικές κλήσεις ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να διακόψει την διαδικασία της ψυχοθεραπείας. Στην online ψυχοθεραπεία, καθώς βρίσκεστε στο σπίτι ή στο γραφείο σας, η ευθύνη να δημιουργήσετε έναν τέτοιο χώρο και να χρησιμοποιείτε τον χώρο αυτόν για κάθε συνεδρία είναι δική σας. Σε έναν ιδανικό κόσμο, ο χώρος αυτός θα πρέπει να πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα δυνατόν. Δεν είναι αποτρεπτικό για την διαδικασία της ψυχοθεραπείας, αρκεί όμως η παρέκκλιση από αυτές τις συνθήκες να μην είναι ο κανόνας. Είναι σίγουρα κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε μαζί ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση.

Τι χρειάζομαι για τις συνεδρίες online και ποιος θα με βοηθήσει με τα τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν;

Όσον αφορά το τεχνικό μέρος των συνεδριών, αν έχετε σύνδεση από τον πάροχό σας μεγαλύτερη από 8Mbps και μια καλής ανάλυσης κάμερα υπολογιστή ή κάποιας άλλης συσκευής, είναι συνήθως εύκολο να διεκπεραιωθούν οι συνεδρίες χωρίς προβλήματα και ενοχλήσεις. Έχοντας αρκετές γνώσεις πάνω στο τεχνικό κομμάτι της διαδικτυακής δουλειάς μπορώ να σας βοηθήσω δίνοντας οδηγίες και πληροφορίες στο μεγαλύτερο μέρος των τεχνικών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της ψυχοθεραπείας, εκτός βέβαια αυτών για τα οποία ευθύνεται ο πάροχός σας.

Η διαδικασία του ραντεβού για online ψυχοθεραπεία &
τρόποι πληρωμής των συνεδριών

Στείλτε μήνυμα

Ψυχοθεραπεία online

Στείλε μήνυμα